Inapoi

Informatii despre tratamentul pentru varicela

Pacientul se izoleaza la domiciliu, atunci cand forma de boala este lipsita de complicatii. In general, evolutia bolii se face catre vindecare, in 7-21 zile. Decizia de a tine pacientul izolat la domiciliu si de a nu il interna intr-un serviciu de specialitate (spital de boli infecto-contagioase) se ia numai de catre medic.
La domiciliu se impun: odihna activa, consum de lichide, toaleta corecta si efectuata foarte des.

Pacientul poate face dus, dar nu va folosi burete, se prefera sapunul – gel neutru aplicat direct cu mana, cu blandete, pentru a nu rupe veziculele.

In cazul copiilor se recomanda taierea atenta a unghiilor, cat mai mici. Li se va explica faptul ca ruperea veziculelor poate duce la cicatrici.
Tratamentul va fi prescris numai de catre medic dupa ce examineaza pacientul si se diferentiaza in functie de varsta pacientului, prezenta complicatiilor si alte criterii particulare.

Este important sa stim, ca nu se administreaza antibiotice, deoarece varicela este produsa de un virus, iar antibioticele nu au efect asupra virusurilor.
Tratamentul va fi simptomatic si are rolul de a ameliora febra, mancarimile, tusea – daca exista, durerile de cap.

Se recomanda hidratarea corecta.
Nu administrati medicamente fara a fi prescrise de medic. Nu se trateaza cu antibiotice. Aveti grija la medicamentele pentru febra, mai ales in cazul copiilor, supradozarea poate produce intoxicatii serioase.

Ai grija de sanatatea copilului tau,
pentru ca el sa zambeasca mereu!